1

Angus marhahús

közvetlenül a termelőtől

BŐVEBBEN

Repce étolaj

Hideg sajtolás

BŐVEBBEN

Házi lekvár

100 % gyümülcsből

BŐVEBBEN
Világszerte, ha említik nagy marhahús fogyasztó körökben az Angus marhahús nevét, rögtön tudják, hogy minőségi termékről van szó. Az Angus fajta elismert az egész világon, és az egyetlen fajta marha, amiben megtalálhatók a tipikusan '' Brand'' termékeket jellemző tulajdonságok. Bár Magyarországon a marhahús fogyasztás meglehetősen kevés (kb. 5 kg / fő/ év), azért mára eljutottunk oda, hogy a piac megköveteli ezt a fajta minőséget, és kész fizetni azért, hogy saját, illetve vásárlói, vendégei számára csakis a legjobbat tudja biztosítani.

A gasztronómiában járatos professzionális szakemberek egyik „kedvenc húsmarhája". Az Angus nemes húsrészei (az ún. pisztolycomb: a hát izmai és a combok) leginkább steak készítésére alkalmasak. Ugyanakkor egy marhának ezen kívül még nagyon sok, jó minőségű húsa van, melyekből a gulyáslevesnél és a vörösboros marhapörköltnél változatosabb ételek is készíthetőek.

Az Angus húsa speciálisan faggyúsodik, a faggyú a húsrostok közé koncentrálódik, ez adja meg a hús márványos szerkezetű metszéslapját, és ettől porhanyósabbá válik a steak. Ez az úgynevezett márványozott hús csak erre a fajtára jellemző.

Vágás után a húst féltestekben, lógva, 5 C fokos hőmérsékleten érlelik 21 napig. Ezután kerül feldolgozásra és becsomagolásra.